Història de la Penya Blaugrana d’Igualada

La Penya Blaugrana d’Igualada neix l’any 1959, fruit del neguit d’una sèrie d’igualadins que van voler cristal•litzar el seu sentiment barcelonista fundant una penya culé, de les primeres que va tenir el FC Barcelona.
“Corre el mes de gener de 1959. Els dos promotors, Frederic Berguedà i Joan Miserachs fan una crida ciutadana dirigida a tots aquells igualadins, admiradors i simpatitzants del CF Barcelona, que puguin estar interessats en l’organització de la Penya. La convocatòria, desenvolupada el dilluns dia 19 d’aquest mes de gener al local de la Cooperativa del carrer de Sant Magí, reuneix un total de cinquanta persones, les quals, unànimement, donen suport al projecte i aproven la formació d’una Comissió Gestora.
 
Quatre dies després -el divendres dia 23-, a la mateixa Cooperativa, té lloc la veritable assemblea fundacional de la Penya Blau-Grana d’Igualada amb presència d’una seixantena d’igualadins barcelonistes. La Penya, amb títol de Blau-Grana -així mateix, en català i amb dos mots units per un guió-, es ja nascuda. El Barça del Camp Nou recentment inaugurat veu com augmenta la cada dia més nombrosa família de les seves penyes. La ciutat d’Igualada, per la seva banda, guanya una nova entitat; una entitat il·lusionada, amb l’empenta pròpia de la joventut i d’uns ideals determinats, amb la voluntat manifesta de fer convivència, amistat i ciutadania a l’entorn del club de futbol més representatiu de Catalunya.”

Fragment extret del llibre commemoratiu del 25è aniversari de la PB d’Igualada.
1959. Fundació de la PB d’Igualada
19 de gener. Crida al barcelonisme per crear la Penya Blaugrana d’Igualada. Es crea una Comissió  Gestora formada per:
Frederic Berguedà
Joan Miserachs
Modest Bosch
Joan Martí Comes
Robert Pelfort
Rossendo Plaza
Joan Prat
Francesc Salvador
Artús Segués
Marcel·lí Tort
Jaume Valls
Lluís Vidal
23 de gener. Assemblea constituent. Es dóna d’alta als primers 50 socis fundadors, per ordre alfabètic i a partir del número 50 comencen les altes per les dones.
Presidents de l’entitat
Joan Ollé, 1959 – 1969
Joan Santacana, 1969 – 1973
Joan Sabaté, 1973 -1985
Ramon Felip, 1985 – 1989
Manel Roca, 1989 – 1992
Antoni Codina, 1992 – 1999
Ramon León, 1999 – 2009
Toni Claramunt, 2009

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *