L’Ateneu i la Penya Blaugrana signen un conveni de col•laboració per al foment de l’esport


L’Ateneu Igualadí i la Penya Blaugrana d’Igualada han signat un conveni de col·laboració a través del qual ambdues entitats compartiran recursos per al foment de l’esport, i en concret del futbol. Amb aquesta signatura, les respectives entitats participen en l’equip de futbol del SEAteneu –PBI i la Penya Blaugrana estableix la seva oficina a les instal·lacions de l’Ateneu, després d’uns quants anys a l’Espai Cívic Centre, a on  disposarà d’un espai per a les seves reunions i realització d’activitats. Per la seva banda, amb aquest conveni, l’Ateneu aconsegueix reforçar la seva secció esportiva i dota d’una entitat esportiva més la seva llista d’associacions adherides.
L’objectiu d’aquest conveni és fomentar l’esport i concentrar esforços per a difondre els valors de l’esport. A banda dels beneficis físics i psíquics de la pràctica de l’esport, el que és realment educatiu són les condicions en què es desenvolupen aquestes pràctiques, que sempre haurien d’afavorir l’autoestima, conèixer-se a un mateix, tenir seguretat i confiança en un mateix, ser responsable, saber escollir… La pràctica de l’esport permet l’adopció d’actituds i maneres que fan créixer en el coneixement, l’afectivitat i les relacions socials.
En relació a l’equip de futbol de quarta catalana, el SEAteneu-Penya Blaugrana d’Igualada comptarà amb la majoria dels jugadors de la passada temporada, però amb noves incorporacions de jugadors joves que facilitaran una renovació gradual de la plantilla. L’objectiu de la propera temporada és el de lluitar per l’ascens de categoria, deixant enrere les darreres campanyes de l’equip, en les quals s’havia perdut el ritme competitiu. El SEAteneu-PBI mantindrà la seva primera equipació arlequinada blanc i blava, i com a segona equipació lluirà la samarreta llistada blau i grana. Amb motiu de la fusió de les citades entitats, l’escut que lluiran les samarretes unifica els dos escuts en un mateix logotip.
Amb accions com aquestes, l’Ateneu Igualadí segueix amb la seva missió de servei a la ciutadania i de treball per a la construcció d’un país millor. I és que l’ Ateneu és, sobretot, un espai privilegiat per participar activament en la vida ciutadana, un altaveu plural, lliure i democràtic de la societat civil, al servei de la cultura, i del país. Al centre de la ciutat, l’Ateneu és i ha sigut sempre una casa per conversar, debatre, informar-se, formar-se, estudiar, expressar opinions, explicar  projectes, practicar esport i gaudir de les sales que el bell edifici ofereix.

La Penya Blaugrana d’Igualada va néixer l’any 1959, una de les primeres que va tenir el FC Barcelona. Els dos promotors, Frederic Berguedà i Joan Miserachs van fer una crida ciutadana dirigida a tots aquells igualadins, admiradors i simpatitzants del CF Barcelona, que poguessin estar interessats en l’organització de la Penya i la convocatòria va reunir un total de cinquanta persones, les quals, unànimement, donen suport al projecte i aproven la formació d’una Comissió Gestora. Des d’aleshores, la Penya no ha deixat de desenvolupar la seva activitat d’amor al barça i a l’esport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *