Agustí Montal presenta el seu llibre de memòries a Igualada

Dijous passat, l’expresident del Futbol Club Barcelona Agustí Montal va presentar el seu llibre “Memòries d’un president blaugrana en temps difícils” a Igualada. L’acte es va desenvolupar a la sala de les Golfes del Teatre de l’Aurora, en un marc molt acollidor.
Agustí Montal va agrair la invitació de la Penya Blaugrana d’Igualada, i a través del seu llibre de memòries va anar desgranant els fets més transcendental de la seva presidència blaugrana.
Agustí Montal va ser president del FCB durant dos mandats, que van des del 1969 fins al 1973, succeint el president Narcís de Carreras i precedint el mandat del Sr. Josep Lluís Núñez.
Agustí Montal es va destacar per la seva voluntat de fer del Futbol Club Barcelona un motor de catalanisme, en un moments molt complicats per Catalunya, ja que el país patia encara la dictadura feixista del General Franco.
Aquest context polític del moment va marcar profundament la història del nostre club, que va viure les arbitrarietats polítiques manifestades també en el camp esportiu.
Un exemple en fou el cas Guruceta, una mostra de la persecució arbitral que va patir el FCB. També durant el seu mandat es va destapar l’anomenat “cas Heredia” i la normativa dels “oriünds”, pel qual no es podien fitxar jugadors estrangers, i que la seva derogació va permetre també el fitxatge de Johand Cruyff.
I el 0 – 5 al Bernabeu, i la lliga del 1974 després de 14 anys de sequera,…
En l’àmbit social i cultural, cal destacar la valentia d’Agustí Montal en ser el president que va portar el català a la megafonia de l’estadi, als carnets dels socis i al butlletí del Club. El president de la recuperació del nom original de Futbol Club Barcelona en depriment del Club de Futbol Barcelona que va imposar el règim franquista, del 75è aniversari del FCB, de la Ira trobada de Penyes Barcelonistes en ple franquisme, o el president que va incorporar l’actual himne del Cub, el Cant de Barça.
Agustí Montal va descobrir-nos el seu caràcter humà, proper, senzill, ple d’anècdotes i vivències, d’uns anys molt durs i complicats, però també amb moltes alegries i passió culé.

Per finalitzar l’acte, el president Montal va signar tots els exemplars del seu llibre que el públic va voler, i també el llibre d’honor de la Penya Blaugrana d’Igualada, 37 anys després que vingués a Igualada a apadrinar l’ensenya de la nostra Penya Blaugrana, al cim de la Tossa de Montbui en la celebració del 14è aniversari de la nostra entitat.
Seguidament es va realitzar un sopar-tertúlia molt amè al local social de la Taverna de Cal Font.
 La Junta de la Penya Blaugrana vol agrair una vegada més, la predisposició del Sr. Montal a venir a Igualada a recordar aquells anys de la nostra història.
Com recollia la Trinca en la seva cançó, “… i visca el Barça i en Montal!”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *