Enguany celebrem els 55è aniversari de la Penya Blaugrana d’Igualada

Avui fa 55 anys de la fundació de la Penya Blaugrana d’Igualada. El vint-i-tres de gener de l’any 1959 neix la nostra entitat.

Aquesta és una efemèride que anirem recordant durant tots els actes que organitzem durant aquest any, perquè poder celebrar 55 anys està molt bé!

“Corre el mes de gener de 1959. Els dos promotors, Frederic Berguedà i Joan Miserachs fan una crida ciutadana dirigida a tots aquells igualadins, admiradors i simpatitzants del CF Barcelona, que puguin estar interessats en l’organització de la Penya. La convocatòria, desenvolupada el dilluns dia 19 d’aquest mes de gener al local de la Cooperativa del carrer de Sant Magí, reuneix un total de cinquanta persones, les quals, unànimement, donen suport al projecte i aproven la formació d’una Comissió Gestora.

Quatre dies després -el divendres dia 23-, a la mateixa Cooperativa, té lloc la veritable assemblea fundacional de la Penya Blau-Grana d’Igualada amb presència d’una seixantena d’igualadins barcelonistes. La Penya, amb títol de Blau-Grana -així mateix, en català i amb dos mots units per un guió-, es ja nascuda. El Barça del Camp Nou recentment inaugurat veu com augmenta la cada dia més nombrosa família de les seves penyes. La ciutat d’Igualada, per la seva banda, guanya una nova entitat; una entitat il·lusionada, amb l’empenta pròpia de la joventut i d’uns ideals determinats, amb la voluntat manifesta de fer convivència, amistat i ciutadania a l’entorn del club de futbol més representatiu de Catalunya.”

Fragment extret del llibre commemoratiu del 25è aniversari de la PB d’Igualada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *