Sopar de presentació del llibre “Una bandera ens agermana”, el compromís del FCB amb el país

El dijous 30 d’octubre, a les 21h, al nostre PuntDeTrobada de l’Acústic de l’Ateneu, farem la presentació del llibre “Una bandera ens agermana”, amb la presència dels seus autors, Adrià Soldevila i Abraham Giraldés.

El preu del sopar és de 12€ pels penyistes i 15€ per totes les persones no penyistes que també ens hi vulguin acompanyar. Per a una bona organització de l’acte, podeu fer les vostres reserves a pbdigualada@gmail.com abans del dimarts 28 d’octubre.

El llibre repassa, a través de fets històrics, el vincle entre el club blaugrana i el país al llarg dels 115 anys de vida de l’entitat

La història del Barça està farcida de fets que vinculen el club al nacionalisme català: la xiulada a l’himne d’Espanya el 1925 durant la dictadura de Primo de Rivera, l’afusellament del president Sunyol a la Guerra Civil espanyola o la simbologia que el club va adoptar durant els 35 anys de dictadura franquista. Adrià Soldevila i Abraham Giraldés, els autors del llibre “Una bandera ens agermana” (RobinBook, 2014), s’encarreguen de fer una aproximació a aquesta trajectòria, tot destacant-ne els fets significatius des de la fundació per part de Hans Gamper fins a l’actual presidència de Josep Maria Bartomeu, en una publicació tan necessària com obligatòria en un dels anys més transcendents per a la història de Catalunya.
Formar part del moviment polític català per defensar la cultura, la llengua i la identitat nacional ha estat sempre una prioritat dins i fora dels terrenys de joc per a un club que compleix molt més que una funció esportiva. “El Barça és una entitat al servei de Catalunya. Ara, abans i sempre”, destaquen. Amb històries curtes, clares i concises, Soldevila i Giraldés escometen aquesta realitat en un dels llibres més venuts a Catalunya.

Adrià Soldevila, badaloní de soca-rel, però vigatà i milanès d’adopció, ha estat sempre vinculat al periodisme esportiu. Aquest tècnic superior en audiovisuals, ràdio i espectacles i periodista per la Universitat de Vic és actualment el corresponsal del diari públic equatorià El Telégrafo, encara que també ha treballat com a redactor d’esports al Diari ARA, a Gol Televisión i a El 9 Esportiu.

Abraham Giraldés és llicenciat en història i màster en gestió del patrimoni cultural. El bagatge que du a l’esquena li ha permès treballar en molts àmbits, com ara l’arqueologia, la documentació i la museologia. Més interessat en la difusió que en la recerca, aquest autor, també de Badalona, ha estat sempre obert al món de les noves tecnologies i s’ha proposat lligar el món 2.0 amb les humanitats. Aquesta obra és la seva primera incursió al món editorial.

La Penya Blaugrana d’Igualada, és una entitat adherida al Pacte Nacional pel Dret a Decidir des del mes de juliol de 2013, i coincidint amb l’adhesió del FCB al citat Pacte Nacional durant aquest mes d’octubre, hem organitzat aquest acte de suport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *