A la venda a Llegim…? Llibreria la col·lecció “Barça i Catalunya”

Ja es poden comprar els dos llibres de la col·lecció

Totes les persones interessades en adquirir exemplars dels dos títols de la col·lecció “Barça i Catalunya”, ja els poden comprar a  Llegim…? Llibreria

Ambdós llibres els vam presentar a través de la Penya en dues xerrades amb els autors dels mateixos: Salva Torres, Frederic Porta i Xavier Gamper.
Es tracta dels títols “L’orígen de la simbiosi (1899-1936)” i “Temps de foscor (1936-1961)”.

Sempre és un bon moment per repassar la nostra història, sobretot quans certs indocumentats intenten reescriure-la acusant-nos de ser el club del “règim” franquista. 

Aquest és el detall del contingut dels llibres:

Barça i Catalunya. Orígens de la simbiosi (1899-1936)
 
Quin és el significat real del lema Més que un Club? Coneixes els orígens de les relacions històriques del FC Barcelona amb el catalanisme. Què va passar el 2 de desembre de 1908? Per què va ser suspès de qualsevol activitat el club durant 6 mesos? Quina connexió hi ha entre la Setmana Tràgica, la Primera Guerra Mundial, la Vaga de la Canadenca i el FC Barcelona? Quina relació té el feminisme amb el Barça? D’on ve el caràcter poliesportiu del club? I el diminutiu “Barça”? Per què els culers celebrem les victòries a Canaletes? Salva Torres i Frederic Porta, amb la col·laboració de Xavier Gamper, ens transporten amb aquest llibre a l’aventura de la recerca de totes les respostes. Un recorregut des dels seu orígens a l’inici de la Guerra Civil.
 
 
Barça i Catalunya. Temps de foscor (1936-1961)
 
Com va viure el FC Barcelona la Guerra Civil espanyola? Quins jugadors en van ser víctimes? És cert que hi va haver un acte d’exorcisme a les Corts un cop acabada la Guerra Civil? Sabíeu que el Barça va ser ambaixador de la República? Com és possible que hi hagués al Barça un membre de la Junta Directiva que es va descobrir que era un torturador i un assassí? Qui era aquest personatge? Quins jugadors blaugranes van participar a la Segona Guerra Mundial? Què va ser de la família Gamper després del suïcidi del fundador del FC Barcelona? Barça i Catalunya. Temps de foscor és la segona entrega d’un treball fet amb tot el rigor on, a més dels autors, han col·laborat de forma desinteressada altres estudiosos de la història del nostre club, aportant dades o revisant-ne els continguts. Aquesta segona entrega s’inicia en la final de la Copa d’Espanya jugada a València el maig del 1936 quan a xut de Ventolrà, a les acaballes del partit, Zamora feu una aturada que donà el títol al Madrid contra el Barça i que significà la icònica fotografia del pas d’una era a una altra en el món del futbol. En aquest exemplar el lector descobrirà la forma de renéixer de les cendres d’un club que, tot i que era a punt de la desaparició el 1939, fou capaç de crear, deu anys després, un dels equips més emblemàtics de la història: el Barça de les Cinc Copes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *