Conferència “Barça i Catalunya. Els orígens de la simbiosi (1899-1936)

La Penya Blaugrana d’Igualada organitza la conferència i presentació del llibre “Barça i Catalunya. Els orígens de la simbiosi (1899-1936), el proper dilluns 24 de febrer, a les 19:30h, al Casal Popular d’Igualada El Foment (Rambla sant Isidre 14). Aquest acte té el suport també d’Òmnium Cultural Anoia.

 El llibre fa un repàs als quaranta primers anys de la història del Barça, i la seva relació amb el catalanisme. Tracta de com viu el Club el moment polític i social en cada moment i la relació d’aquest amb els grans esdeveniments del primer terç del segle passat: la Setmana Tràgica, la Primer Guerra Mundial, la Vaga de la Canadenca, el feminisme, Hollywood, … o perquè el significat real de Més que un Club entre moltes altres coses.

A nivell local i a tall d’anècdota, el llibre fa una petita referència a l’existència d’una “Penya Germanor d’Igualada”, que a part de motivacions futbolístiques, també organitzava activitats culturals i lúdiques. Això era l’any 1928, per tant 30 anys abans de la fundació de l’actual Penya Blaugrana d’Igualada.

La conferència anirà a càrrec dels seus autors, Salva Torres (professor i Vicepresident de la Confederació Mundial de Penyes del FCB) i Frederic Porta (periodista i escriptor), amb la col·laboració de Xavier Gamper, net del fundador del FCB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *